Home


Akai dojo


Schoolboeken


Kyokushin Karate


Professioneel


Familie


Fotoalbum


Contact

Links


De obsessie


De illusie


In 1999 debuteerde hij met de thriller 'De obsessie'. Nu vele jaren later is het vervolg 'De illusie' op deze spannende thriller verkrijgbaar.

De obsessie

door Marc Briels

ISBN 978-90-814-8600-2 / NUR 330

Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

Don Giovani Trapani, een van de belangrijkste maffiabazen uit New York, is geobsedeerd door macht en rijkdom. Samen met zijn gehandicapte zoon Enrico, streeft hij vanuit zijn hoofdkwartier in the Big Apple naar de perfecte beheersing van de meest interessante computernetwerken ter wereld. Het is hun ultieme droom om uiteindelijk ook het hele netwerk rond het ruimtetuig MIR te beheersen. Dat zou hun macht ongekende dimensies verlenen, en tegelijk een oplossing bieden voor Enrico's fysieke problemen.

Tegen de achtergrond van de val van het Sowjet-Russissche rijk ontspint zich een strijd tussen geheime diensten en de maffia. Politiediensten en eenzame idealisten pogen deze machtsblokken te identificeren en hun de pas af te snijden, maar zij weten zich gedwarsboomd door Enrico's helper, de sluwe Vittorio, die werkelijk alles veil heeft om zijn doel te bereiken.

'De obsessie' is een pretentieloze en wervelende thriller over de allerslechtste drijfveren van de mens: het streven naar absolute macht, en over de spirituele essentie die de oosterse gevechtssporten leidt.

Commentaren van lezers:

'Een mindmeld met jou lijkt mij interessant, doch niet zonder gevaar.'
'Schitterend! In één adem uitgelezen.'
'Wanneer verschijnt het vervolg?'

De illusie

door Marc Briels

ISBN 978-90-902-4404-4 / NUR 330

Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

Enrico Trapani, zoon van een van de belangrijkste maffiabazen in New York, heeft zich teruggetrokken op een idyllisch eiland en is herstellende van een hersentransplantatie.

Als Enrico’s medewerker, Vittorio, in een man tegen man gevecht door Ataka wordt gedood, moeten Enrico en Vittorio’s zus, de bloedmooie Sharon, hals over kop vluchten.

Intussen heeft de plotse dood van Enrico’s vader een machtsvacuüm in de maffiawereld van New York gecreëerd. Als op de begrafenis van de Don twee naaste medewerkers mysterieus verdwijnen, wordt het duidelijk dat er een onverbiddelijke strijd om de ultieme heerschappij is gestart.

Terwijl Enrico Trapani de gehaaide huurmoordenaar Miles aanwerft om in de voetsporen van zijn vermoorde vader te kunnen treden, zint Sharon op bloedwraak.

Tegen de achtergrond van een illegale nucleaire wapenverkoop aan Pakistan ontspint zich een verbeten strijd. Geheime diensten en eenzame individualisten trachten Enrico en Sharon te vinden om hun de pas af te snijden.

'De illusie' is een spannende thriller en het langverwachte vervolg op 'De obsessie'.

Het sleutelkruis

door Marc Briels

Historische thriller (nog aan het schrijven)