Home


Akai dojo


Boeken


Schoolboeken


Professioneel


Familie


Fotoalbum


Contact

Links


Kyokushinkai Karate Wikipedia


IFK Int. Org.


IFK Belgium v.z.w.


Fudoshin Dojo Stabroek


Sutani Dojo Brasschaat


Nijiyama Merksem


Shinkyokushin be


Mas Oyama Kalmthout


Ichi Dai Antwerpen


Karateloopbaan

 

In het voorjaar van 1968 volgde Marc judolessen bij Kindervreugd te Antwerpen. Na de judoles startte telkens een les Shotokan karate. Deze lessen en de straffe verhalen rond de toenmalige lesgever trokken zijn aandacht.

In de zomer van 1968 kwam hij in contact met Sensei Max Gebhart (nidan), die het Kyokushinkai Karate in Antwerpen promootte.

In 1987, na een jarenlange training, vroeg Shihan Jaap Oosterom waarom hij, na elf jaar trainen nog steeds een bruine band droeg. Op zijn antwoord dat hij er zich nog niet klaar voor voelde om voor een zwarte band examen te gaan, repliceerde Shihan Jaap Oosterom luchtig: "Als jij er nu nog niet klaar voor bent, wannneer dan wel?" De Shihan draaide zich daarop om en liet hem verbaasd staan.

In 1988 behaalde Marc te Brussel de felbegeerde eerste dan bij Shihan Jean Corhay en Sensei Jef Claes. In 1990 reisde hij naar Zwitserland en deed daar op het zomerkamp examen voor tweede dan bij Hanshi Steve Arneil. In 1993 was Spanje aan de beurt met Shihan Antonio Pinero voor het derde dan examen en in 1997 behaalde hij zijn vierde dan bij Shihan Howard Collins (Zweden).

Marc Briels gaf karatelessen te Antwerpen, Brasschaat, Stabroek en was gedurende een tiental jaar de hoofdinstructeur van de Mas. Oyama Kyokushin Karateschool te Kalmthout.

Nationaal was hij gedurende jaren op nationaal vlak technisch directeur, hoofdscheidsrechter, secretaris en voorzitter van de Vlaamse Kyokushin Karate Organisatie. Internationaal behaalde hij zijn diploma's als hoekrechter en middenrechter kumite en kata.

In de jaren 90 nam Marc Briels deel aan verscheidene Belgische en Europese kampioenschappen waar hij menige bekers wist weg te kapen.

Ook op de toenmalige sportshow van VTM heeft hij demonstraties in breektechnieken gegeven.

Videofragmenten:

marc basebalbat

marc en luffe zwaard

luffe breek